O produktach na wodzie termalnej w albumie ,,Smaki Uniejowa”

Zapraszamy do lektury albumu „Smaki Uniejowa” , wydanego przez Gminę Uniejów, w którym przeczytamy m.in. o tym jak Ogórek Termalny wszedł do Uniejowa i jakie kolejne produkty na bazie uniejowskiej wody mają szansę pojawić się na rynku.

,,Trwają rozmowy z Instytutem Ogrodnictwa i Sadownictwa na temat stworzenia nowej receptury, nad którą nasz biznesowy partner będzie później prowadzić nadzór. Z tego względu rozpoczęto działania związane z opracowaniem receptur na ogórka i paprykę. Chcielibyśmy, aby buraczki były dodatkowym produktem w  naszej ofercie. Oprócz tego mamy w planach produkcję soków smoothie na bazie wody geotermalnej. Jest to kolejny lokalny produkt, który chcemy wprowadzić do naszej oferty produktów regionalnych” – zdradza Jacek Kurpik, prezes Geotermii Uniejów.

Więcej m.in. o tym, w czym tkwi sekret udanej promocji produktów lokalnych w Uniejowie, termalnych kosmetykach oraz uniejowskich smakach przeczytać można w Album_Smaki_Uniejowa_2018.(plik PDF do pobrania).

 

albumzupa

Na zdj. jedna ze stron Albumu.